Valper oktober 2006 
Fire små valper (født 20. okt. 2006) er det blitt som nå vokser til, første kullet til Toivo (Bergrabben's Singin' in The Rain) og det andre kullet til Cherrie.   Her skal vi følge valpene i ukene som kommer fram til de er leveringsklare og kan se fram til et nytt og hyggelig hjem.
      

Det er godt å kunne legge seg inntil mor å få i seg melk fra henne.Nå har de små så smått fått smake på annet enn bare morsmelken og etter hvert vil nok moren gradvis avvenne de små slik at de skal venne seg av med å die moren.

Nå følger både far Toivo og alle de andre hundene med i det som foregår, men de første ukene fikk valpene være skjermet for alle de andre hundene.

Om ikke så lenge så vil disse små få lov til å bli bedre kjent med de andre hundene og på den måten bli sosialisert med et våkent blikk fra mor.

   

De er blitt allerede ganske nysgjerrige på de andre hundene. Det er spesielt en av de andre hundene som har så utrolig lyst å leke med de små valpene. Han er selv ikke gamle karen og husker godt hvordan det var å være liten valp. Men inntil videre så blir det mest å titte imellom sprinklene.

 

   

Cherries og Toivos stamtavler

Sol-Wa-Dalen's Thimmy
Sol-Wa-Dalen's Victorio
Sol-Wa-Dalen's Maiken
Tracy Ullmann
Ålgården's uso Caruso
Tusitala's A-Si-TA
(N UCH)
"Toivo"*
Bergrabben's Singin' in The Rain

Født 24.10.2005
Bergrabben kennel
Sagaland's U-Ran-Us
S10968/2004
(NORD FIN UCH)
Kennel Sagaland
Mavibos Kalimo
S54814/93
(S N UCH)
Sagaland's Ba-Car-Di
17072/91
(INT NORD UCH)

Mirjabo's Ina
23. juli 2001
S10969/2004

Sakya's Chay-Shang Ching
12063/91
Sakya'a Gan-Ya So-Ma
33963/93

Her ser du stamtavlene til Cherrie og Toivo.Du finner linker til vår stamtavle side hvor du kan følge de ulike hundenes stamtavler flere generasjoner tilbake. Så langt det har vært til nå mulig å finner hundenes røtter.Stamtavle sidene vil bli oppdatert når vi finner nye opplysninger.
* NB Gjør oppmerksom på at på stamtavlene er det hundens fødested (og ikke nå- eller daværende eier ) som er oppgitt. Hundens navn bærer kennelnavnet til den kennelen hvor hunden er født. Toivo er født på Bergrabben kennel (Bergrabben's Singin' in The Rain), hans far er født på Sagalands kennel, men eies i dag av Bergrabben kennel. Det er ikke sjeldent at hundene får navnene før salg av kennelen de er født på, og da vil det bli det navnet hunden er registrert på, mens hunden kan ha et eget navn til daglig gitt av eier, slik som bl.a. Cherrie og Toivo.

   
Noen ganger så kan en jo prøve seg ute på gulvet, og her følger Venja nøye med og har et våkent blikk på hva den llille foretar seg.
Her ser dere et perfekt kroppsspråk. Venja holder labben forsiktig på valpen og på den måten vil ha valpen inntil seg. Dere ser blikkontakt mellom disse to. Venja blir elleve måneder den 1. desember, på den måten klarte hun å få valpen helt inntil magen sin hvor hun gav valpen trygghet. Dette er altså første gangen valpene er ute av valpegrinden og i nye omgivelser.

- Der er jo han som vil leke med meg! Hei, på deg!
Den lille krabaten er veldig oppsøkende, og her ser vi hvor forsiktig den mest nysgjerrige og lekelysne av de andre hundene våre er, i møte med den lille valpen.

Tenk at jeg nå er syv uker gammel....
Ja, men det er jeg også, da det er ikke bare du som er syv uker... ....................................................
Godt er det å ligge inntil Raya for å hvile seg litt etter maten...
 
Er liksom ikke helt våken enda, men er det så rart, det er jo sengetid for en hannhund valp, nå da, matfar!  
Cherries og Toivos valper har kommet til sitt nye hjem
Tre av valpene dro over til Vestlandet og Bergens området og den fjerde har funnet seg et hjem i Vestfold.
    Web ansvarlig/design: Valerius Hildonen-Nilsen Adresse: Astrid og Valerius Hildonen-Nilsen, Furuholvegen 15, 2130 KNAPPER.
E-post:
Astrid Telefon: 472 58 577 og 994 46 789 Webhotell: One.com
Fotografier:
Om ikke annet oppgitt Astrid eller Valerius Tekst: Valerius