de kom til oss...
 

Noen av våre nye hunder er anskaffet med tanke på å bygge opp en stamme med Tibetansk Spaniel for oppdrett. En prosess som har gått over noen år. Andre hunder har vi tatt til oss av ulike årsaker og ikke vært en del av oppdrettstanken.

Av den grunn har ikke alle hundene som har vært hos oss blitt boende, men vi har funnet et nytt hjem til dem. Her presenterer vi noen av de hundene som har vært hos oss, både de som har blitt en del av Firfoten og ikke minst vår kennel Canitouela som vi fikk godkjent nå på nyåret (2007).

   
Cesar (Cesar Av Kroken) er vår nye Golden Retriever, les mer om han: 

Når det gjelder nye hunder har vi i løpet av det siste halvannet har vi anskaffet oss fire nye hunder. Vi har per dato (aug. 2007) fire forskjellige raser, det er først og fremst tibetansk spaniel, golden retriever, langhåret Chinese Creasted (Powder Puff) og toypuddel.

Golden retriever og tibetansk spaniel har vi jo nå hatt i en del år, mens Power Puff kom til oss mer ved en tilfeldighet enn at det var planlagt. Det gjelder jo også pappilonen Picasso som var hos oss en tid til det var naturlig at han skulle få et nytt hjem. Lenge har det vært et ønske om å også satse på toypuddel og nå har vi en han ekte toypuddel hann og en toypuddel tispe.

I tillegg så har vi utvidet stammen av tibetansk spaniel, med en liten tispe, så per dato har vi fem "tibber".

Det har vært lenge ønske om at vår golden retriever - Raya - skulle få selskap av en i sin egen rase, samtidig som hun fikk selskap av en på sin egen størrelse. Samtidig har vi ønsket at hun også skulle få mulighet til å bli mor, siden hun viser seg å være utrolig flink med valpene vi har hatt i huset. Derfor tror vi det er viktig for henne å kunne prøve å være mor til sine egne valper og ikke bare en reserve mor for våre andre hunders valper. For kort tid siden kom vi over en golden retriever som trengte nytt hjem, en hanhund som på mange måter er ganske lik Raya i gemytt og væremåte.

Det var ikke vanskelig for oss å si "ja" til den hunden slik at Raya fikk en kamerat på sin egen størrelse og ikke minst av sin egen rase.

Vi ser jo bl.a. hvor godt de to toypudlene går sammen og trives i hverandres selskap. Når det gjelder "tibbene" har de jo alltid vært minst to av dem her i huset.

Vi vil etter hvert presentere de nye hundene som har kommet til oss, med bilder og deres historie, slik at de som besøker vår side får et bilde av den enkelte hund, på samme måte som de som allerede er presentert.

Knapper, 18. aug. 2007
Valerius


   
 
Så har vi valpen vi hentet i Sverige, her ser vi den og mora hans hjemme i Sverige før avreise til Norge. Denne krabaten kommer fra Bergrabben Kennel og han heter "Bergrabben's Singin' In The Rain", men til daglig så kaller vi han for "Toivo".
   

 

 
   
   
 

Å så godt det er å ligge bak ryggen til Wicky..., for ikke å snakke om å komme
til Norge og Nord-Odal, da, gitt... Ja, Wicky og Toivo har jo allerede fått et valpekull og Toivo har gjort det bra på utstillinger, med to Cert og 1 Bim i løpet av de første månedene av 2007.

Klikk på bildet av Toivo (Bergrabben's Singin' In The Rain) og du kommer inn på hans egen siden.

 

   
     
 
   
   
 
 

Ragazzo hjemme hos sin oppdretter, pyntet og gjort fin. Det ligger mye arbeide på forhånd for å få til en så fin stelt pels. Valpepelsen til denne rasen er utrolig myk, som bomull og krever stell hver dag. Ragazzo er utrolig tålmodig kar som lar seg stelle hver dag. Ragazzo, eller "Ragas" som vi sier til daglig, er blitt så knyttet til oss at han vil bli værende hos og sammen med de andre hundene.

Så les mer om Ragazzo på hans egen siden ...

   
   


   

Picasso er en papillon som kom til oss i februar 2006. En huns som er født på Gol i Hallingdal (Buskerud). Picasso ble hos oss en tid for å komme seg over en del opplevelser de første tiden hos en tidligere eier. Han fant seg fort tilrette hos oss og ikke minst i forhold til de andre hundene. Picasso hadde hatt en del dårlige erfaringer og opplevelser med hvordan barn og ungdom kan drive på med en liten valp og var både redd og aggresiv om noen kom borti han eller han ble forstyrret.

Det tok ikke lange tiden før han ble en trygg og kjærlig hund, etter hvert visste han stor glede og interesse for andre mennesker og barn. Glad og munter som han egentlig var og veldig flink til å aktivisere seg selv. Samtidig som han fant seg godt til rette sammen med de andre hundene og ikke minst måten de tok vare på Picasso, tok det ikke lange tiden før han var en snill og søt hund.

Etter å ha vært her hos matmor og matfar og alle de andre hundene, syntes det var på tide å komme til et nytt hjem. Følte tiden var moden for det, og når alle små og store bekymringer fra mitt første hjem fått lagt dem bak meg. Det var jo derfor jeg kom hit for å få det bedre og ikke bli plaget av unger som ikke forsto hvordan en skulle behandle en liten hundevalp som jeg den gangen var.

Det bør alle dere som er voksne, lære barna sine. At en ikke lar unger bruke en hund som leketøy og tro at de kan dra en i ører og hvor det måtte være. Vekke en i tide og utide. Det er ikke sånn en behandler en krabat som meg eller hviken som helst hund, verken en liten valp eller en stor hund.

Det har vært så fint her hos matmor og matfar, og det tok ikke lange tiden før jeg følte meg langt mer rolig og ikke minst, glad og munter. Det var så koselig å hilse på folk, før gjemte jeg meg vekk og tillot ingen å røre meg. Men nå, er det bare fryd og glede.

Så nå bor jeg altså helt bort på Vestlandet....

 

Valerius, den 23. januar 2007