... vår kjære Raggazzo  Les standardbeskrivelsen for:

Chinese Crested (Power Puff)

Utvidede stamtavler for våre hunder:


Innhold:
Ragazzo sine røtter
Ragazzo sin historie

   
 


Ragazzo
sine røtter...

 
Hans foreldre er Lille My (mor) og Tardoan Titus Andronicus (far) (AUST CH N UCH). Besteforeldre er på morsiden Svian's Chinese Golden Knight og Othilie og på farsiden Dosangeles Zulu og Silkvale Thedivinemissm, (begge med AUST CH).

Ragazzo sin historie...

Ragazzo kom til oss 7. november 2005, som en riktig hjerteknuser som vi falt pladask for og har funnet seg godt til rette på Furuhola. Ragazzo er flink til å leke med de andre valpene vi har i huset, Laika og Toivo. Det er ikke så rart fordi han er jo ikke mer enn en stor valp selv, født den 23. mars 2005.
Ragazzo er det en kaller en Power Puff, det vil si en langhåret Chinese Creasted, eller på norsk kinesisk nakenhund.

Ragazzo er vokst opp med mange hunder av sin egen rase, og har vært en del av en stor hundeflokk. Derfor fant han seg fort til rette hjemme hos oss, der han fant tre andre hunder. Når dette skrives, så er det kommet til to valper og to av våre egne tisper har tilsammen syv valper. De syv siste, har ikke Ragazzo ennå sett av hensyn til mor og valpene, det det går nok enda noe tid før han får se dem. De skal ha fred og ro. Derfor er det Raya og de to valpene Laika og Toivo, som er for seg og sammen med oss voksne, mens de to tispene med valper har sine egne rom, hvor de får fred og ro til å stelle sine små.

Ragazzo er vant å omgåes andre hunder, store som små og har sett små valper, derfor har han funnet sin rolle i forhold til de to som vi hentet før jul. Skal Ragazzo være fin så må pelsen hans stelles titt og ofte. Hans pels er så utrolig myk, som ull, en valpepels han har før han får voksen pels. Derfor må han børstes og stelles hver dag så ikke det dannes knuter og tøver seg til. Det å bli stelt er han vant med og er utrolig flink og tålmodig når dette pågår, for det tar tid å få gredd pelsen hans.

Ragazzo liker å gå turer, da han kom til oss, hadde han ikke erfaring med å gå i bånd. Det gikk likevel ikke mange dagene før han lærte seg det. Han er veldig flink i så måte. Rolig og dannet, tripper han avgårde, sammen med en eller to av de andre hundene. De går også hver for seg og alltid oppfører Ragazzo seg eksemplarisk. Det er så mye å se, så mye spennende der ute, noe kan virke litt skummelt og kanskje farlig, da må det studeres nærmere. For en nakenhund som ikke har den pelsen Ragazzo har så må de kles på og om sommeren beskyttes mot for mye sollys. Ragazzo tåler langt mer og blir overlykkelig - i likhet med de andre hundene - når han ser at det er snakk om å gå tur.

Det har til nå vært en mild vinter og når vi har valgt å gå tur med dem, så blir Ragazzo med, enten på den ene eller andre turen. Er det riktig kaldt så blir det ikke tur for noen, andre ganger så er det så mye som skal gjøres, at det blir ikke tur uansett.

Joda, Ragazzo stortrives her, ikke minst når han har så stor en uteplass, som er beskyttet av høye gjerder, så er det morsomt å være ute. Inne leker han med valpene og legger seg nedpå når han er blir sliten og lei. Ragazzo har en utrolig tålmodighet med valper. Som nå, har han funnet seg godt tilrette under matmors skrivepult.Valerius, den 13. januar 2006

 
     
         
   
       
   
Her ser vi Ragazzo bare åtte uker gammel.
  Var jeg vel ikke fin, hva?  
     
   

Noe tøffere enn meg finner dere vel ikke? Jeg, Ragazzo!
...først sa de jeg skulle hete Raggaz, men vet du hva,
jeg syntes ikke noe om det, så jeg ville heller hete
Ragazzo, tøft hva?

 
     

Ragazzo liker å være ute og gjør ikke mye ut av det om det er snø og litt kaldt. Han er helt på tuppa når han ser det er snakk om å gå tur, da kommer han løpende og skal absolutt ut å gå. Flink og lydig er han også når han går i band.

Her er han ute med matmor og blant annet Toivo, som holder seg til matmor for å være på den sikre siden. Både Toivo, Laika og Ragazzo liker å være ute.

 
     
    Det er så mye å passe på for tiden, ikke bare de to tibbene, Laika og Toivo, men nå er det ikke mindre enn syv små valper som tusler innimellom. Har nå fått lov til å hilse på dem, sånn aller nådigst. I dag holdt nå matmor og matfar å ta bilde av meg. Først så gredde og stelte de meg og så var det å bli fotografert. Du verden for et styr det var...jeg tenkte, at de kunne nå vente med all den billedtakingen, men tror du de hørte på meg. Så her er jeg da, nyfotografert og det hele....(5. februar 2006).